Search found 242 matches

by Luciano Garelli
Tue Aug 27, 2019 12:18 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Impose mesh displacement
Replies: 15
Views: 2300

Re: Impose mesh displacement

Hello Djeen, You are right, if you set free inlet / outlet no option for ALE BC appears. When I tested your case I change the free inlet / outlet to one inlet and one outlet in order run a more "classical" problem, I found the problem in the mesh so I set sliding mesh for the inlet and outlet and ev...
by Luciano Garelli
Mon Aug 26, 2019 8:12 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Impose mesh displacement
Replies: 15
Views: 2300

Re: Impose mesh displacement

Hello, I have test your case and I think that the problem was the boundary conditions that you set for the mesh movement. You fixed the displacement at the inlet/outlet and this collapse the mesh. Mesh_dist.png If you set as sliding, the simulation run without problem. I have tested in my laptop wit...
by Luciano Garelli
Tue Aug 20, 2019 8:31 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Impose mesh displacement
Replies: 15
Views: 2300

Re: Impose mesh displacement

<r>Hello Djeen,<br/> <br/> In your xml file (case) you set <I><s>[i]</s>fixed_displacements<e>[/i]</e></I> for two boundaries (upper and lower I guess), and <I><s>[i]</s>fixed_boundary <e>[/i]</e></I> for the rest. So, the boundary nodes con't move. You have to set <I><s>[i]</s>sliding boundary<e>[/...
by Luciano Garelli
Sat Aug 17, 2019 12:07 am
Forum: code_saturne usage
Topic: Anisotropic thermal conductivity
Replies: 4
Views: 824

Re: Anisotropic thermal conductivity

Hello Yvan,

Thanks for the example. The files inside the tar.gz seems to be symbolic links.

Could you check it.

Thank you very much.

Regards,
Luciano
by Luciano Garelli
Fri Aug 16, 2019 2:31 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Anisotropic thermal conductivity
Replies: 4
Views: 824

Anisotropic thermal conductivity

Hello, I'm solving a Conjugated Heat Transfer (CHT) problem using the internal coupling capability of CS modelling several solid parts. Some of this parts has anisotropic thermal conductivity. Is it possible to set this property? The only way that I found is through the idften tensor, but I'm no sur...
by Luciano Garelli
Wed Aug 14, 2019 8:07 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Error with Catalyst postprocessing
Replies: 8
Views: 1203

Re: Error with Catalyst postprocessing

Hello Yvan,

One more question about Catalyst. It is possible to update the python script during the simulation, or once the simulation start the script is read only at the initialization of the writer?

Thanks.

Regards,
Luciano
by Luciano Garelli
Wed Aug 14, 2019 1:11 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Restart problem
Replies: 2
Views: 677

Re: Restart problem

Hello Yvan, Thanks for the info, I didn't know the bdump command. The mesh is not so big, 30M of cell. I'm using by default MPI-IO. listing: I/O read method: collective MPI-IO (explicit offsets) I/O write method: collective MPI-IO (explicit offsets) I/O rank step: 1 I attach the output after run the...
by Luciano Garelli
Tue Aug 13, 2019 8:31 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Restart problem
Replies: 2
Views: 677

Restart problem

Hello, I'm having problem to restart a simulation from a previous one. When I select the checkpoint directory I don't get the information about the last time step and physical time. When the new simulation is lauched the freeze after the read mesh process. The previous simulation finished correctly ...
by Luciano Garelli
Mon Aug 12, 2019 2:00 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Error with Catalyst postprocessing
Replies: 8
Views: 1203

Re: Error with Catalyst postprocessing

Hello Yvan, I'm running a case where a joining process between meshes is used. When I change the default results writer from MED to catalyst a get the following error. SIGSEGV signal (forbidden memory area access) intercepted! Call stack: 1: 0x7f71c95740a1 <+0xa20a1> (libsaturne-6.0.so) 2: 0x7f71c95...
by Luciano Garelli
Wed Aug 07, 2019 2:01 pm
Forum: code_saturne usage
Topic: Error with Catalyst postprocessing
Replies: 8
Views: 1203

Re: Error with Catalyst postprocessing

Hello Yvan,

The problem with the OpenGL was with the off screen rendering of paraview, our cluster-admin fix the problem and now is working correctly, also the live visualitation.

Thanks for your help.

Regards,

Luciano.