SALOME_MECA + Code_Saturne Install Issue

All questions about installation
Forum rules
Please read the forum usage recommendations before posting.
Post Reply
chambred
Posts: 1
Joined: Tue Oct 11, 2016 3:51 am

SALOME_MECA + Code_Saturne Install Issue

Post by chambred » Tue Oct 11, 2016 4:32 am

Hi all,

I am trying to build Code_Saturne 4.0 with integration with SALOME_MECA 7.8.0, so I can hopefully write an ebuild for other Gentoo users. I am currently building it against the binary SALOME_MECA 7.8.0 install. The error on hand;

Code: Select all

~/tmp/saturne-git40 $ sudo make install
...
make[5]: Nothing to be done for 'install-exec-am'.
/usr/bin/install -c -d  /usr/local/saturne/lib64/python2.7/site-packages/salome
; \
ls CFDSTUDY_Gen.idl | while read file; do \
  /usr/bin/omniidl -bpython -nf  -I/usr/idl -I/usr/local/salome_meca/V2016/modules/KERNEL_V7_8_0/idl/salome -I/usr/local/salome_meca/V2016/modules/GUI_V7_8_0/idl/salome -C/usr/local/saturne/lib64/python2.7/site-packages/salome $file; \
done
/bin/sh: -c: line 0: syntax error near unexpected token `;'
/bin/sh: -c: line 0: `; \'
Makefile:1092: recipe for target 'install-data-local' failed
make[5]: *** [install-data-local] Error 1
make[5]: Leaving directory '/home/fresh/tmp/saturne-git40/salome/cfd_study/idl'
Makefile:956: recipe for target 'install-am' failed
make[4]: *** [install-am] Error 2
make[4]: Leaving directory '/home/fresh/tmp/saturne-git40/salome/cfd_study/idl'
Makefile:950: recipe for target 'install' failed
make[3]: *** [install] Error 2
make[3]: Leaving directory '/home/fresh/tmp/saturne-git40/salome/cfd_study/idl'
Makefile:628: recipe for target 'install-recursive' failed
make[2]: *** [install-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory '/home/fresh/tmp/saturne-git40/salome/cfd_study'
Makefile:629: recipe for target 'install-recursive' failed
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory '/home/fresh/tmp/saturne-git40/salome'
Makefile:1416: recipe for target 'install-recursive' failed
make: *** [install-recursive] Error 1
I'm building it manually in directory with source from SVN; ran sbin/bootstrap, then I manually configured it:

Code: Select all

./configure --with-med=/usr/local/aster/public/med-3.2.0 --with-scotch=/usr/local/aster/public/scotch-6.0.4 --with-salome-kernel=/usr/local/salome_meca/V2016/modules/KERNEL_V7_8_0 --with-salome-gui=/usr/local/salome_meca/V2016/modules/GUI_V7_8_0 --with-salome-yacs=/usr/local/salome_meca/V2016/modules/YACS_V7_8_0 --with-salome=/usr/local/salome_meca/appli_V2016 --with-openmp --prefix=/usr/local/saturne
make went smoothly. Further observation seems like the $SALOMEENVCMD is missing in the Makefile, but I don't know what to set it to. It's also a little strange because I have my SALOME_MECA path added to my $PATH, but because I had to manually configure it. Any help would be appreciated.

Thanks.

Yvan Fournier
Posts: 2663
Joined: Mon Feb 20, 2012 3:25 pm

Re: SALOME_MECA + Code_Saturne Install Issue

Post by Yvan Fournier » Tue Oct 11, 2016 12:00 pm

Hello,

It is recommended to use an out-of source build, especially when building with SALOME.

Regards,

Yvan

Post Reply